couveusedoeken op de nicu

  19-09-2019     Reacties (0)

couveusedoeken op de nicu Couveusedoeken van neomaatje zijn uniek en bovendien multifunctioneel te gebruiken; als geurdoek, inbakerdoek, omslagdoek, dekentjes, afdroogdoek, draagdoek etc.... Ze zijn gemaakt van 100 % katoen met elasthan, dus heerlijk zacht in het gebruik. Afm; 55 x 55 cm

Lees meer

Koningin Maxima op de NICU in 2015

  19-09-2019     Reacties (0)

Koningin Maxima op de NICU in 2015 Koningin Maxima was op de afdeling neonatologie in het toenmalige Sophia ziekenhuis, nu de ISALA. Ze houdt hier een prematuur baby'tje vast die met 30 weken is geboren. 

Lees meer

Kangoeroen

  neomaatje     03-09-2019     Reacties (0)

Kangoeroen     Kangoeroeën of buidelen is geïnspireerd op de zorg die een kangoeroemoeder aan haar baby geeft. Ze brengt een klein en onrijp baby-kangoeroetje ter wereld, die voor langere tijd in de buidel leeft om te rijpen en groeien. Sinds mensenheugenis dragen moeders in allerlei culturen hun pasgeboren kind bij zich, op de borst of op de rug. De baby ligt al dan niet tegen de blote huid van de moeder aan. De kangoeroe-buidelmethode gaat een stapje verder. Het gaat hierbij niet zozeer om een handige manier van dragen waarbij moeder door kan werken terwijl ze de baby bij zich heeft, maar om een therapeutische methode.   Het kangoeroen heeft vele voordelen: * Betere hechting tussen ouder en kind * Huid-op- huidcontact biedt geborgenheid en veiligheid * Het kan het zelfvertrouwen van de ouders vergroten * De externe draagtijd wordt verlengt bij een immers kortere interne draagtijd * Minder ademhalingsproblemen bij de prematuur geboren baby * Het buidelen bevordert ook de borstvoeding * Goed effect op de ademhalingscyclus en betere zuurstofverzadiging * Goed voor de groei * Een positief effect op het hartritme * Vermindert het stressniveau en pijnbeleving * Emotionele, motorische als intellectueel stimulans, de hersenen ontwikkelen beter   Eigenlijk zijn er geen nadelen te benoemen.  

Lees meer

(Ge)dragen; Terdege

  H Snel, verpleegkundig specialist     18-06-2019     Reacties (0)

(Ge)dragen; Terdege (Ge)dragen   Tranen stroomden over haar wangen, terwijl ze naast de couveuse van haar kind stond. We keken breed lachend toe. Nee, het waren geen tranen van verdriet, maar van ontroering en vreugde. Ze stond naast een lege couveuse, want haar kind bevond zich in een draagdoek tegen haar borst! Met 1 kilo lichaamsgewicht was ze nog heel klein in de doek en zagen we alleen haar kruin en een paar kleine, blote voetjes. Deze moeder had zich verdiept in hoe ze haar kind het beste bij zich kon houden en helpen. Daarom had ze een gespecialiseerde draagconsulent gevraagd (met specialisatie op gebied van prematuur geboren kinderen), om haar te instrueren en te helpen. Omdat de conditie van haar kind stabiel was, kon de eerste poging op de ic gedaan worden. Dat was genieten! Om te zien, hoe het kind zich voegde naar het lichaam van haar moeder en vrijwel gelijk in slaap viel, terwijl de doeken haar op deze warme en geborgen plek vasthielden. Trots liep de moeder over de unit. Ze droeg haar kind op deze manier naar haar nieuwe plek op de post-ic, om verder te groeien en ontwikkelen. Ze heeft zich vast voorgenomen om haar kind straks ook de wijde wereld in te “dragen”. Een andere, ervaren moeder, vroeg zich bezorgd af hoe ze het straks thuis moest bolwerken, met haar te vroeg geboren kind en nog vier oudere kinderen. De oudere kinderen, die extra zorg en aanpassingen nodig hadden. Daar kwam nu een kleine prematuur bij, die extra gevoelig was voor onrust en prikkels. Voorzichtig vroeg ik of ze ooit heeft overwogen haar kind te dragen in een doek of ergonomische draagzak, in en rondom huis. We raakten aan de praat en ze raakte geïnteresseerd. Ik verwees haar naar geschikte websites. Een paar maanden later kwam ik haar weer tegen op de gang van haar afdeling. Ze kwam laten zien dat het goed ging met hen. Haar kind lag in de draagdoek te slapen, met het hoofd tegen haar borstbeen. Roze en ontspannen. Ze bedankte me voor de...

Lees meer

couveuseslaapzakjes, een must?

  18-06-2019     Reacties (0)

couveuseslaapzakjes, een must? Onze slaapzakjes voor in de couveuse geven uw kindje een extra fijn en beschermend gevoel. De prematuur slaapzakjes zijn leverbaar in extra kleine maten om uw kindje lekker warm te houden. Een te grote slaapzak zorgt er namelijk voor dat uw kindje warmte verliest en het gevoel van bescherming mist. De speciale opening aan de onderzijde van het couveuse slaapzakje is bedoeld om toegang te verlenen voor eventuele draadjes of snoertjes.

Lees meer

Beoordelingen van klanten

Over ons

De prematuur babywinkel vol met unieke, hippe en kleurrijke kleding.Jarenlange ervaring heeft geresulteerd in een professionele prematuur kledinglijn. Goed passend, comfortabel en betaalbaar voor de allerkleinsten.

Social Media

Contact opnemen?


Internet: www.neomaatje.nl
Email: info@neomaatje.nl
Tel: +31640545797
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel