• Al 16 jaar specialist in prematuur babykleding
  • Alles voor de allerkleinsten
  • Deskundig advies
filter_list

Filter

Uw prematuur geboren kindje wordt overgeplaatst naar een ander ziekenhuis

Overplaatsing: Je bent blij, want je hebt te horen gekregen dat je kindje naar een ander ziekenhuis wordt overgeplaatst. Het is natuurlijk een goed teken dat je kindje overgeplaatst gaat worden, immers de baby heeft niet meer de intensieve zorg van de NICU nodig. Waarschijnlijk is dit een ziekenhuis, dichter bij huis. Weer in je eigen bed slapen in plaats van in het Ronald mc Donald huis( wat overigens een prima oplossing was).Toch voel je je onzeker, want hoe gaat het daar? Houden ze mijn kindje daar wel goed in de gaten? Hebben ze daar wel genoeg kennis? Hoeveel verpleegkundigen lopen daar rond?
 

Tips als u prematuur geboren kindje wordt overgeplaatst naar een ander ziekenhuis

Neem een kijkje op de nieuwe afdeling. In het andere ziekenhuis kun je de verpleging allerelei vragen stellen over hoe het daar gaat en ook over hoe je het gewend was te doen. Zij zullen daar open voor staan, echter je zult het hen wel moeten vertellen. Als ouders ken je je baby het beste. Natuurlijk zullen er dingen anders gaan, maar zolang je hierover in gesprek kunt blijven met de verpleging, kom je er zeker uit.

Zowel de artsen als de verpleging dragen je kindje over aan de nieuwe afdeling. Dit noemen ze de overdracht.

De dag van de verhuizing is spannend. In overleg met het ambulance personeel, is het meestal mogelijk dat een van de ouders mee gaat in de ambulance. Ook kun je je kindje opwachten in het nieuwe ziekenhuis.
Hoe zal je kindje de verhuizing doorstaan? Het is heel goed mogelijk dat de dag na de verhuizing je kindje een mindere dag heeft. Daarna gaat het meestal weer beter, je kindje is immers sterk genoeg om hiervan te herstellen.  

Op de nieuwe afdeling zal het rustiger zijn dan op de NICU. Er is minder hectiek en er lopen minder verpleegkundigen en minder artsen rond. Dat is natuurlijk ook wennen, echter je kindje zal minder zorg van de verpleging nodig hebben. Die zorg kunnen jullie als ouders nu steeds meer voor je rekening nemen. Vanaf hier zal naar thuiskomst gewerkt worden. Lees hierover meer in het hoofdstuk Thuiskomst.
 
Overplaatsing-naar-een-ander-ziekenhuis