Wasvoorschrift

Foto
De prematuur kledinglijn is vervaardigd met 100% katoen/elasthan. Diverse stoffen hebben het Oekotex- keurmerk. Dat wil zeggen dat het 100% Biologische katoen is.

De kleding kan op 60 graden gewassen worden, dit wordt namelijk geadviseerd vanuit hygienisch oogpunt; met name tijdens de ziekenhuis-periode. Echter katoen is een natuurproduct en de kleur en samenstelling zou enigszins aangetast kunnen worden. Ons advies is dan ook om het op 40 graden te wassen en niet in de droger te stoppen ivm krimpen.

maattabel

Maattabel voor prematuur kleding


maat 38    *1000-1200 gram
maat 40    *1200-1400 gram
maat 42    *1400-1900 gram
maat 44    *2000-2500 gram
maat 46    *2600-2900 gram
maat 50    *2900-3300 gram

(*Dit is een indicatie)
 

Maattabel voor prematuur babymutsjes

De maat van de mutsjes is de hoofdomvang van uw kindje. Er zijn extra dunne naadje(s), daar de kleine hoofdjes weinig vetweefsel hebben.

Er is keuze in de maten;  
24 cm - *  26 weken
26 cm - *  28 weken
28 cm - *  30 weken
30 cm - *  32 weken
32 cm - *  33 weken
34 cm - *  34 weken                          
 
   
Foto

Grootste collectie prematuur kleding


De prematuur babykleding wordt al bijna 10jaar met passie en zorg in een professioneel  atelier ontworpen en vervaardigd, is precies op maat en zeer gemaksvriendelijk. Bovendien uniek, want er is een bepaalde oplage per model, kleur. De pasvorm is uitstekend en afgestemd op het premature lichaamsgewicht en de kwetsbare huid van het kind. Ook een prematuur in de couveuse wil graag passende kleding. De maattabel van neomaatje komt uitstekend overeen met het lichaamsgewicht van de baby. Deze couveusekleding is zeer betaalbaar, in tegenstelling tot de kleding in speciaalzaken. Er worden zachte babykleuren gebruikt, maar prematuurkleding in felle kleuren is voorradig.

 

In de reguliere babywinkels lopen de kledingmaten vanaf maat 44. In de praktijk blijkt dat dit voor de kleine prematuur nog veel te ruim is. Vandaar deze zeer wisselende kledinglijn vanaf maat 38 ( 1000 gram) tot en met maat 46. Maat 50 is op vraag verkrijgbaar en binnen 1 werkdag leverbaar.

Er zijn verschillende combinaties mogelijk, wel zit er  altijd een mutsje bij. Prematuur geboren kindjes koelen snel af als hun hoofdje onbedekt is. In verhouding is dat een groot lichaamsoppervlak. Daarom hebben zij meestal een 
prematuur babymutsje op, zowel in als uit de couveuse.  De mutsjes hebben platte naadjes, daar het kleine hoofdje nog weinig vetweefsel heeft en de baby zo niet op dikke naden hoeft te liggen.

Door jarenlange professionele ervaring is de pasvorm van neomaatje perfect. De kleding is aansluitend en geeft zo het meeste draagcomfort en warmte. De prematuurkleding van neomaatje hoeft niet over het hoofdje aangetrokken te worden, dit is voor de te vroeggeboren baby zeer onprettig.  Ook zitten er geen vaste voetjes aan de kleding, zo kan kleding langer mee en komen de voetjes niet in de knel als er nog metingen aan zitten.


 

Foto

Prematuur slaapzakjes voor in de wieg

De slaapzakjes zijn gemaakt van prima kwaliteit tricot, zodat de kleine baby goed op temperatuur kan blijven. De maat 46 is ideaal voor de kleinere baby. Immers een te grote slaapzak geeft geen warmte en de baby mist het gevoel van bescherming. Bovendien ligt de baby op dikke delen stof.
Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. De babyslaapzak is aan de voorzijde voor zien van kleine drukknoopjes.

Er zijn nu ook slaapzakjes met mouwtjes verkrijgbaar in maat 46. Hier kan eventueel nog een dun pyamaatje onder gedragen worden. Dit is ideaal voor de baby die niet onder de dekentjes blijft liggen.

De cocon-slaapzak geeft extra bescherming en rust aan de baby.
 
Foto

Prematuur slaapzakjes voor in de couveuse

Er zijn ook slaapzakjes voor in de couveuse. Ook voor kleine kindjes in de couveuse is het een fijn gevoel als ze begrenzing voelen. Dit kan door middel van kleertjes of door ze een slaapzakje aan te trekken. Ze kunnen trappelen met de beentjes, vrije bewegingen maken terwijl ze toch iets van bescherming om zich heen voelen. De slaapzakjes zijn er in de maten 40 en 44. Dit komt overeen met de maattabel voor de kleding.

Wilt een groter slaapzakje? Wij maken graag een grotere versie voor u om bijvoorbeeld in het bedje te gebruiken. De slaapzakjes zijn gemaakt van rekbare stof. Aan de onderzijde zit en opening voor eventuele draadjes of snoertjes, als de kinderen bijvoorbeeld nog aan de monitor of saturatiemeter liggen.

 
Foto

Fopspenen voor prematuur geboren kinderen

Er zijn nu ook fopspenen voor prematuur geboren baby's in de collectie.
De kleinste fopspeen heet wee thumbie. Deze prematuur fopspeen is speciaal ontworpen voor prematuren tot 30 weken.Hij kan al gebruikt worden als de baby met 24 weken is geboren. De speen heeft precies de goede afmeting voor een kindje tot ongeveer 30 weken. De speen heeft ongeveer de vorm en grootte van de baby's duim. Is uw baby boven de 30 weken dan is er een ander model: wee soothie. 

De wee soothie is ook een prematuur fopspeen, online te bestellen. Deze fopspeen wordt meestal vanaf ongeveer 30 weken aan de baby gegeven. Deze speen blijft door zijn speciale vorm, goed in het mondje zitten.Rond de 34 weken is er weer een opvólger; de nicu soothie.

De Nicu soothie heeft dezelfde speciale vorm als de wee soohie, maar is alleen iets groter. Deze speen is geschikt tot ongeveer 38- 40 weken.De baby's zijn soms moeilijk te wennen aan andere soorten spenen uit de winkel. Let wel op dat ook deze spenen met 6 weken moeten worden vervangen.

De soothie newborn is een fopspeen voor op tijd geboren baby's. Als er echter tandjes aan zitten te komen, dan moet er overgestapt worden op de iets hardere super soothie.
 

Diverse fopspenen voor prematuur geboren kinderen

Wee thumbie - tot 30 weken
Wee soothie - vanaf 30 weken
Nicu soothie - vanaf 34 weken
Soothie newborn - vanaf 40 weken
Super soothie - vanaf 3 mnd tot ong. 6 mnd( zelfs als ze al tandjes hebben). Nu ook blauwe super soothies

Alle spenen dienen na 6 weken gebruik vervangen te worden. Deze spenen worden in de meeste ziekenhuizen gebruikt. Deze spenen zijn niet in de reguliere babyzaken te koop. Vervaardigd uit medische siliconen.
Foto

Slaapnestjes voor prematuur geboren kinderen


De slaapnestjes (snoezels) zijn gemaakt van katoen of flanel. Dit is goed ademend en niet te warm. De baby voelt begrenzing om zich heen als het in de snoezel ligt, door de opstaande omringende band. 

Het slaapnestje geeft een klein beetje het beschermende gevoel van de baarmoeder weer , hierdoor kan de baby heerlijk ontspannen liggen slapen in de couveuse of in de wieg.bedje.

De slaapnestjes zijn verkrijgbaar in 2 maten en in verschillende kleuren.
 

Maattabel slaapnestjes

Klein: 1000 - 1800 gram
Groot: 1800 - 2400 gram.

 
Foto

Kraamcadeau voor prematuur geboren kinderen


Geef eens een paar sokjes cadeau of een gelukspoppetje. De tutpopjes zijn speciaal gemaakt om bij de baby neer te  leggen, in de couveuse. Gemaakt van natuurlijke materialen.

Ook kunnen de prematuur kleertjes verpakt worden in een toilettasje van Pim en Pom.
Foto

Couveuse lakentjes en couveuse dekentjes


Dit is een lakentje van katoen, welke in de couveuse gebruikt kan worden. Het kan onder, maar ook over de baby gelegd worden. De omgeving van de baby krijgt zo iets eigens.
Er zijn verschillende afmetingen en kleuren. 
Foto

Geurdoekjes voor prematuur geboren kinderen

Geurdoekjes zijn een belangrijk onderdeel in het hechtingsproces tussen ouder en het te vroeggeboren kind. Het geurdoekje kan door de ouder bij zich gedragen worden en nadien bij de baby gelegd worden. De geur van de ouder zal een herkenning voor de baby worden. Neomaatje heeft verschillende geurdoekjes in de collectie.

Materiaal is tricot of flanel; dus goed wasbaar en zacht.

Op de volgende informatiepagina vindt u meer info over prematuurspeentjes, couveuseslaapzakjes etc...
   
iDEAL betaling is mogelijk   en de bestelling wordt diezelfde dag nog verwerkt.    Dus binnen 24 uur verwerking van de order.

Kijk ook eens op de website www.couveusekleding.biedmeer.nl 

Beoordelingen van klanten

 


Maattabel

Over ons

De prematuur babywinkel vol met unieke, hippe en kleurrijke kleding.Jarenlange ervaring heeft geresulteerd in een professionele prematuur kledinglijn. Goed passend, comfortabel en betaalbaar voor de allerkleinsten.

Social Media


Contact opnemen?


Internet: www.neomaatje.nl
Email: info@neomaatje.nl
Tel: +31640545797
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel